Pany de seguretat contra la violència de genere


07.07.12 - 02:11 - M. M. | LOGRONYO.
Canviaran el pany del domicili de la víctima si l'ordre de protecció ho estableix de forma expressa
Diversos serrallers ajudaran gratis a dones maltractades

Un gest «sincer i generós». Així va qualificar ahir el regidor d'Interior, Miguel Sáinz, la col · laboració desinteressada que prestaran diversos serrallers de Logronyo a aquelles dones víctimes de violència de gènere que necessitin dels seus serveis professionals, sempre i quan un jutge ho consideri oportú per protegir la dona víctima de maltractaments, així com als seus fills o persones dependents d'elles.Ahir es va signar el conveni entre l'Ajuntament de Logronyo i la Unió de Serrallers de Seguretat (UCES), que suposarà oferir de forma gratuïta serveis com el canvi del bombí o cilindre del pany, o bé el pany mateix, en el domicili habitual de la víctima, sempre que la mesura es dicti de manera expressa en l'ordre de protecció o mesura provisional d'allunyament.

Aquest col · lectiu de serrallers es compromet a atendre al més aviat possible les sol · licituds. De fet, «serà un servei prestat les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any», va destacar el representant de UCES a La Rioja, Óscar Blanco ha detallat que el telèfon d'atenció d'aquests casos és el 941104103.
A Logronyo oferiran aquests serveis quatre firmes integrades en UCES: Blanc Serrallers, Serralleria Estiu, Freijo Serrallers i Iván Serrallers, amb vuit professionals en total. Trimestralment, el col · lectiu enviarà a l'Ajuntament una memòria d'actuació.

Policia involucrada
Miguel Sáinz va recordar que mig centenar de dones compten actualment a Logronyo amb protecció de la Policia Local. En aquest sentit, i encara que va assenyalar que no és una cosa habitual, va recordar que els agents municipals estan disposats a protegir l'operació de canvi de pany «si la situació és extrema».

Per la seva banda, Óscar Blanco ha insistit que el canvi de pany o la col · locació d'una segona si cal «l'assumim nosaltres, sense cost per a la víctima ni per l'Administració». Blanco ha recordat que en l'ordre de protecció s'ha d'incloure la direcció exacta per la qual es demana el canvi de pany. I va afegir que els serrallers d'aquest col · lectiu respectar certes normes deontològiques (identificació en tot moment, confidencialitat de les dades, etc.)
«Per a nosaltres seria més fàcil dedicar-nos al dia a dia, ens trobem a persones que tristament han de trucar a un manyà de seguretat per protegir dins de casa. Quedar al marge seria ser còmplices del maltractament », va explicar Blanco.

Font: http://www.elcorreo.com/vizcaya/v/20120707/rioja/cierre-seguridad-contra-violencia-20120707.html