Com protegir el pany - La importància d'un bon escut -¿Que és un escut de pany?
És un element que ens ajuda a protegir el nostre pany d'atacs externs, a més de persuadir el atacant.

Es comercialitzen una gran varietat de tipus, models i preus, sent els més comuns els que protegeixen els cilindres dels atacs amb "bec de lloro" o mordasses. (trencar el bombí girant sobre si mateix o exercint sobre ell un efecte de palanca).


No és recomanable (diria que una temeritat) tenir instal · lat un cilindre que sobresurti per la part exterior de la porta més de 2 o 3 mm. Longituds superiors converteixen el cilindre en fàcilment violable. L'ideal és que porta i cilindre formin un sol pla.

Existeixen també per panys "de borjas" (doble paleta), considerades molt segures fins fa poc temps i que actualment, a causa d'una rossinyol especial que utilitzen els atacants, són violades en qüestió de segons. Una simple cerca a google "robatoris habitatges panys de borjas" ens informa de la gran quantitat de robatoris que s'estan produint amb aquest mètode.Com a exemple gràfic presentem els més comuns.

PD-És important no confondre els embellidors exteriors amb escuts. Els primers són fàcilment desmuntables, fins i tot n'hi ha amb els cargols a la vista.
Per més informació no dubtin en posar-se en contacte amb nosaltres.