La Policia de Vilanova alerta sobre els robatoris a l’interior dels domicili


La Policia de Vilanova alerta sobre els robatoris a l’interior dels domicilis
gen 28, 2013

Per tal d’evitar que els robatoris amb força a l’interior dels domicilis donin ensurts a la població, la Policia Local de Vilanova del Camí ha tornat a fer una crida a la prevenció i a prendre mesures de seguretat. Darrerament aquest tipus de delicte ha augmentat a diferents poblacions i tot i que aquest no és, ara per ara, el cas de Vilanova del Camí, la policia local recorda la importància de ser previnguts. L’inspector en cap de Vilanova del Camí, Marc Peña, ens ha donat aquest dilluns, alguns consells claus per a una prevenció integral.

Marc Peña ha volgut transmetre tranquil·litat al veïnat ja que aquest tipus de delictes no són significatius al municipi i no es registren gaire sovint. Tot i així, ha insistit en la importància de seguir les recomanacions policials per protegir la nostra integritat física. Tot plegat dependrà també de la ubicació i característiques del nostre habitatge, si es troba aïllat per exemple, o si és de fàcil accés des de l’exterior. Un bon ús de les alarmes, la col·locació de reixes als accessos si són fàcilment practicables o una il·luminació perimetral correcta poden dissuadir als pispes, segons explicava Marc Peña. També recomanava no deixar eines a l’abast, per exemple als patis, balcons o garatges, que puguin facilitar el forçament de panys o accessos a l’habitatge.

En el cas de ser víctimes d’un assalt dins del domicili cal evitar sempre la confrontació amb l’intrús i en tot cas facilitar-ne la fugida. I com no, alertar a la Policia Local o trucar al telèfon d’emergències 112 davant de qualsevol moviment sospitós al voltant del nostre habitatge o d’algun del veïnat.
Una altra recomanació important és tancar bé la porta de casa, però no deixar mai la clau posada al pany.

Aquest dimecres, al final de l’informatiu de la tarda, a l’espai de “Fets i Gent” podreu escoltar l’entrevista íntegra amb l’inspector en cap vilanoví, Marc Peña.

Font de la Noticia: Radionova.cat - Portal de Comunicació de l'Ajuntament de Vilanova del Camí