Pany del cotxe congelat ¿ Que fer ?

Un dels problemes comuns a l'hivern és la congelació de panys dels vehicles , especialment si el cotxe s'estaciona a l'exterior i ens veiem afectats per temporals de neu .

Aquí van uns consells que ens ajudaran a desbloquejar el pany i / o les portes en cas que aquestes es trobin literalment " enganxades " a les juntes de goma .

Panys
- Amb un encenedor escalfar la clau ( no cal escalfar massa , tenint en compte que avui en dia la majoria tenen components electrònics ) i introduir lentament en el cilindre . La calor es transmetrà per contacte al mecanisme interior del pany i s'alliberarà .
És preferible fer-ho diverses vegades a sobrepassar.se amb la calor aplicada a la clau .
Es parla molt d'introduir anticongelant o alcohol en el cilindre . El sistema funciona , però jo personalment penso que com menys substàncies s'afegeixin als panys millor serà el seu rendiment , exceptuant la pols de grafit per a la seva lubricació. No obstant si no tenim res més a mà aquesta podria ser una solució d'emergència .

Portes
- En el cas que les gomes s'hagin " enganxat " a les portes a causa de la congelació el primer que farem serà empènyer fortament aquesta cap a dins , mai cap a fora , perquè podem danyar les juntes . Repetim aquesta operació diverses vegades empenyent i tirant suaument d'ella .
El més probable és que amb aquest joc aconseguim trencar la capa de gel que s'ha format entre elles i puguem obrir sense danyar en absolut l'estanquitat de la porta . En cas contrari no tindrem més remei que aplicar calor local amb molta cura .
Una manera de prevenir aquesta congelació és aplicant a les juntes una petita capa de silicona neutra en esprai . En la majoria dels casos acostuma a funcionar .

I ja només cal esperar que tinguem sort i no haguem de posar en pràctica aquests consells ...