La seguretat de la seva llar comença a la porta de la comunitat

Segurament molts de vostès se sentiran identificats amb la frase "A veure si tanquem la punyetera porta de la comunitat" .. Lògic.
Són moltíssimes les portes comunitàries que, bé per el seu important tràfic o per falta de manteniment adecuat pateixen de no cumplir la seva comesa: Tancar la porta.

Excepte alguns casos en què el "culpable" és el pany, gairebé sempre el motiu té el seu origen en dos dels elements de tancament:

- El tancador elèctric (on s'allotja la relliscada del pany en tancar la porta)
- El moll tanca portes. (encarregat d'empènyer la porta fins al final del seu recorregut)

En el primer cas la solució acostuma a ser molt senzilla: Substituir l'element. Dic "acostuma" perquè una altra de les característiques comunes de les portes comunitàries és que els cargols que suporten el conjunt de tancament solen estar escapçats o partits, fruit d'intervencions incorrectes.

En el segon cas el primer que caldria fer és comprovar els defectes de la porta, corregint en la mesura del possible, que la molla tanca portes és l'apropiada, la seva regulació i finalment el seu desgast. En cas de ser necessari es substituirà.

Tots sabem que els amics de l'aliè ho tenen fàcil amb les portes comunitàries, acaben forçant amb un simple tornavís o similar, però no l'hi posem tan fàcil com per deixar-los la porta oberta i convertir un possible robatori en furt. 

Hi ha electropanys que sempre mantenen la porta tancada, si bé el seu cost i condicions mínimes de la porta fan que no sempre sigui possible la seva instal · lació, Els podeu conèixer aquí: