L' Ezcurra DS-15 i la tècnica d'obertura bumping

Fa un temps l'empresa EZCURRA va emetre un comunicat per sortir al pas de les informacions que asseguraven que el seu cilindre DS-15 era fàcilment "bumpeable" i que la majoria dels robatoris que es cometien amb aquesta tècnica tenien com a objectiu aquest cilindre.

Aquest és el comunicat d'Ezcurra:
"La firma EZCURRA, fabricante de cerrajería desde principios del siglo pasado, y que sigue fabricando todos sus productos en España bajo la norma de calidad UNE-EN ISO 9001, ante la portada y el artículo publicados por el Diario LA RIOJA con fecha 7 de noviembre de 2013, desea aclarar y completar la información publicada, informando al público de los siguientes extremos:
- No son llaves maestras lo que utilizan las bandas organizadas especializadas en robos a viviendas, sino LLAVES FALSAS.
- El procedimiento de apertura mediante 'bumping' se realiza sobre TODO TIPO DE CILINDROS, DE TODAS LAS MARCAS, y no resulta tan sencillo como pudiera interpretarse de la lectura del artículo, ni siquiera para los cerrajeros profesionales.
- Desde hace muchos años la firma EZCURRA fabrica cilindros con distintos grados de sofisticación y seguridad, ofreciendo gran resistencia a este tipo de manipulación las referencias DS-10, K-20 y K-30, así como los cilindros de fabricación suiza marca SEA que comercializa esta firma. El de referencia DS-15, que cumple con creces la normativa europea para este tipo de dispositivos, es el más básico.
- Respecto de los cerrojos recomendados en el artículo como seguridad adicional, es conveniente asegurarse del grado de sofisticación del cilindro que incorporan, ya que pueden ser tan manipulables mediante 'bumping' como todos los demás"

Des d'aquí volem donar la nostra opinió, sense cap tipus d'interès comercial. No tenim cap predilecció per cap marca, nosaltres ens limitem a muntar en cada cas el cilindre que considerem més apropiat a la relació qualitat / preu que ens demana el client , sempre que aquest compleixi unes condicions mínimes de seguretat .:

Tot el que diu Ezcurra sobre la facilitat d'aplicar la tècnica bumping en els cilindres de totes les marques és cert. I més en el moment en què es va produir aquest comunicat, (any 2013). Avui moltes d'elles ja incorporen, entre d'altres, tècniques antibumping

El cilindre DS-15 va ser durant molt temps un bon cilindre, amb una relació qualitat / preu més que acceptable i que va fer que la majoria dels constructors, immobiliàries i els propis particulars optessin per ell. ¿Havien millors cilindres en el mercat? Sí, és clar, però no ens enganyem: El primer desinformat era l'usuari, per al qual prevalia, sobretot, el preu. Avui, per fortuna, la gent té molta més consciència que el seu cilindre és vital si desitja una mìnima seguretat.

Quan parlem amb els nostres clients diem que en la nostra opinió el DS-15 és un cilindre que ha mort d'èxit. Van ser tants i tants els cilindres que es van instal·lar en l'última dècada que els lladres va ser pel primer que es van interessar.
Si per un moment ens posem a la pell d'un lladre i pensem com ell ¿que clau bumping seria la primera que fabricaria? La resposta és òbvia: la clau de les que més cilindres hagin instal·lats., Això em brinda moltes més possibilitats.

Aquest ha estat el problema del cilindre DS-15, no la seva baixa qualitat.
Ezcurra no és sinònim de mal pany, tot el contrari. Els té, com tots els fabricants, de tots els nivells. Personalment crec que n'hi ha de pitjors i que es fan pagar més només pel seu nom,

Amb aquesta reflexió volem que qui ens llegeixi prengui les mesures preventives que hagi de prendre SIGUI QUINA SIGUI LA MARCA DE CILINDRE QUE TINGUI INSTAL·LAT, que s'asseguri que el seu cilindre és anti bumping i tant de bo no tornem a sentir aquesta frase de "no, aquesta marca no la monti , perquè he llegit que s'obre molt fàcil. " .

Resumint: El que determina si s'obre fàcil o no no és la marca, sinó el tipus de cilindre. 
Gràcies per haver llegit fins aquí, esperem que aquesta informació li hagi servit d'ajuda.

Esbrineu si el vostre cilindre és anti bumping o davant del dubte poseu-vos en contacte amb el vostre serraller de confiança. El sabrà que oferir-vos.

Entrades del blog de lectura recomanada: