Com evitar robatoris a casa - Així actuen els lladres

Qualsevol de nosaltres pot ser victima d'un robatori. Conegui els mètodes que, a priori, utilitzaran per entrar al seu domicili o local.
Encara que altres mètodes també son possibles, la majoria dels robatoris en portes no cuirassades es produeixen com detallo a continuació ( i normalment per aquest ordre ... )


1.- El més senzill : La radiografía
Encara hi han persones que quan s'absenten de casa seva tanquen la porta simplement amb el "resbaló" , el que generalment es coneix com "tancar només de cop".
  • Consisteix en introducir un plàstic entre el marc i la porta i  accionar el resbaló, que es l'ùnic que la manté tancada.  
  • El 90 % de les portes poden obrir-se amb aquest mètode, depenent del joc que existeixi entre la porta i el marc. La seva perisollitat es que es molt senzill i sense cap soroll.
Consell: Sempre que ens ausentem, encara que sigui només per 10 minuts , tancar la porta accionant totes les voltes de clau . Aquesta simple operació anul.la qualsevol posibilitat d'utilitzar aquest métode ( i algun altre mes sofisticat, com l'entrada per  l'espiell o sota la porta)

2.- Trencament del cilindre (bombí)
  • Consisteix en forçar el bombí fins que es trenca per la meitat i posteriorment accionar el mecanisme d'obertura del propi pany.  Dificultat mitja, però silenciosa i ràpida.
  • La seva dificultat es directament proporcional a la longitud del bombí que sobresurt del plà de la porta. A més longitud més facilitat.
Consell: Tots els cilindres haurien d'estar protegits per un escut protector (No confondre amb un embellidor , que es descargola o arrenca amb un simple tornavís - Els cargols de l'escut travessen la porta passant  a través del pany )


Existeixen multitud de models i resistències a l'atac mecànic, així que recomano llegir aquesta entrada al blog: 


3.- Bumping i tècnica de impresió (popularment coneguda com la "clau mestra”
El bumping està a la par amb el trencament de bombí pel que fa a mètode mès utilitzat.
Realment no es tracta d'una clau mestra, ja que aquesta no pot existir perque cada model de cilindre té un perfil amb unes característiques i una distribució de pitons interiors diferents , així que es precisa una clau per cada model de bombí.
  • Consisteix en colpejar amb un objecte una clau previament manipulada fins que els pitons del cilindre quedin alineats a la seva línia de tall i poguer girar el rotor, amb la qual cosa el pany permetrà la seva obertura.
  • El seu perill es que entrenant una mica es relativament fàcil i silenciós. Podeu veure una demostració al video que pengem seguidament, corresponent al programa "Que, Qui, Com" de TV3

  • La tècnica d'impressió consisteix en la utilització d'un perfil amb material relativament tou  que s'adapta a les diferents profunditats dels pitons , fent que sigui possible “imprimir” la combinació en ella. S'utilitza molt menys que el bumping, encara que últimament s'estan especialitzant en ella.
4.- Trencament de l'escut per tenir accés al bombí
  • Consisteix en l'apalancament o pressió de l'escut fins trencar els cargols que l'agafen o, depenent del tipus d'escut , atacar.lo frontalment fins deixar al descobert el cilindre i aplicar algunes de les tècniques anteriors.
Consell : Instal.lar un cilindre amb garanties anti bumping, anti-impressió, anti trepant, anti trencament , anti rossinyol. Si el complementem amb un escut d'alta seguretat ja hem dotat a la porta de tots els mecanismes que molt probablement faràn desistir al lladre.

Si a més volem control absolut sobre les possibles còpies fraudulentes de la nostra clau instal·larem un amb perfil patentat, el que anul·la qualsevol possibilitat de fer còpies de clau si no és a través del propi fabricant i prèvia identificació i presentació de la seva exclusiva targeta de seguretat.

Hi ha altres mètodes, però ja requereixen un nivell d'especialització molt concret i que no crec prudent comentar aquí. Fins ara tot el que s'ha exposat ho saben millor ells que el ciutadà.I ja finalment el nostre consell és que si el vostre pany no reuneix unes mínimes garanties instal·leu un segon pany a la porta. Existeixen gran varietat de models.

Si el pany és de qualitat duplica o triplica el seu treball fent necessari emprar molt de temps i fer massa soroll. En la majoria dels casos fa que desisteixin i es decideixin per una altra porta més fàcil.Si desprès de llegir aquest article teniu algùn dubte sobre la seguretat de la vostra porta no dubteu en posar.vos en contacte amb nosaltres trucant al telèfon 660 448 763

Recomanem, a més, llegir els següents Consells de Seguretat per a contractació de Serrallers i proteccio de la vivenda