Prevenció de robatoris a les vacances

Tots sabem que una de les èpoques de l'any en què cal extremar les precaucions davant dels robatoris és a les vacances. Afortunadament, els ciutadans estem cada vegada més conscienciats de la necessitat d'incrementar les mesures de seguretat dels nostres domicilis o locals.

A continuació, hi ha uns quants consells que poden ajudar a que el lladre desisteixi, o bé per la dificultat que representa aquest domicili o perquè desconeix si els seus habitants estan realment de vacances.

1.- El pany hauria de ser de 3 punts de tancament. En el cas de que sigui només d'un punt de tancament central convé incorporar un pany o un forrellat d'alta seguretat addicional.

2.- El punt més important d'un pany és el conjunt format per escut -cilindre, el que comunment coneixem com a "bombí". De res serveix una super porta amb super ancoratges si el cilindre no està protegit amb un bon escut i no reuneix unes mínimes característiques (anti ganzúa, anti trencament, anti inpresioning, anti trepant, clau incopiable, etc.). Hem de tenir en compte que aquest és el primer punt que separa al lladre del nostre domicili . Tot i que la seguretat completa no existeix aquest punt pot representar que el lladre es decideixi o no per un altre domicili al que li resulti més fàcil l'accés.

3.- Ni parlar de deixar la clau amagada en les proximitats del domicili, bé en torretes o en qualsevol altre lloc. Això que sembla tan obvi encara es fa.

4.- Si la vivenda és planta baixa o unifamiliar amb fàcil accés des de el carrer recomanem instalar reixes o ressorts amb distància entre barres inferiors a 12 centímetres.

5.- El tema persianes es mereix un punt apart. Per un costat si deixem les persianes baixades (encara que disposin de tancament interior) estem dient a crits que no hi som a casa. El mateix passa quan les persianes estan sempre en la mateixa posició. El meu consell és que algú les mogui regularment. S'han produït casos en què es prenen fotografies d'un grup d'habitatges i al cap de 2 o 3 dies es tornen a prendre per comparar les posicions d'aquestes i saber quins pisos estan deshabitats en aquest moment. La mateixa persona coneguda pot encarregar-se de recollir la correspondència.
De la mateixa manera aconsellem que si es deixen les claus provisionalment a algú aquestes han d'estar dotades de mecanisme anticopia, el que ens donarà la total seguretat de que al retornar-nos la clau seguim amb l'absolut control del nostre pany.

6.- Molt important: Realitzeu un inventari de totes les coses de valor que teniu a casa i que siguin susceptibles de sustracció, una fotografia i el número de sèrie de l'aparell o qualsevol altra característica que l'identifiqui és de suma importància. Aquest inventari et servirà per sempre.

I ara ... A gaudir de les vostres merescudes vacances, Bon viatge !!!