Com protegir.se del bumping

Ja fa dies que corre per WhatsApp aquest video que explica com obrir una porta amb la tècnica "bumping". Davant l'enorme difusió que està tenint desitjem aclarir alguns aspectes:1- La tècnica és real, ha estat utilitzada per molts serrallers per obrir la porta a persones que havien extraviat les claus sense tenir que aplicar tècniques destructives. Hi va haver un moment en què aquesta tècnica va desbordar el "secret professional" i actualment és utilitzada per molts (moltíssims) lladres per accedir a les cases o locals.


2.- És cert que les claus manipulades, tal com diuen en el vídeo, es poden adquirir lliurement per internet.

3.- Les claus que apareixen en el vídeo corresponen al Ezcurra DS-15, el bombí de major expansió a Espanya. Per això precisament la seva clau és la més comuna i la més utilitzada als robatoris .

4.- Si bé la tècnica és senzilla requereix un mínim de formació. No tots els bombins s'obren tan fàcilment, si bé una vegada "bumpejats" l'accés és tal com es mostra en el vídeo. En un bombí no "bumpejat" en ocasions no és tan fàcil, encara que no acostuma a superar el minut de manipulació.

5.- Aquesta "debilitat" la tenen molts dels bombins que no compten amb protecció antibumping. Es pot dir que fins fa pocs anys eren la immensa majoria. (aprox. uns 40 models de diferents marques)

6.- Té una solució fàcil: Substituir el bombín per un que sigui antibumping. Si a més compta amb proteccions contra ruptura (la segona tècnica més utilitzada), anti impresioning i anti trepant molt millor, donarà a la seva porta la seguretat que ara no té.

7.- Doneu al bombí la importància que té: El bombí , juntament amb l'escut , son les peçes fonamentals de la vostra porta. De res serveix el nombre de barres que conformen el tancament de la porta contra el marc o a terra si el bombí és accessible i manipulable.